Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Στατιστικά στοιχεία Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με ζώαΣτατιστικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος της σελίδας Report Animal Abuse-Καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, παρείχε η Δ/νση Επικοινωνιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Πυροσβεστικού Σώματος, σχετικά με συμβάντα στα οποία κλήθηκε να συνδράμει και αφορούν στη διάσωση ζώων-πτηνών, από 1/1/2016 μέχρι και 30/4/2017. Το εν λόγω χρονικό διάστημα το Πυροσβεστικό Σώμα παρείχε συνδρομή σε 211 περιπτώσεις που αφορούν ζώα, όπως εμφαίνεται στον Πίνακα 1. Από αυτές παρείχε βοήθεια σε 202 περιπτώσεις, ενώ επενέβη σε πυρκαγιά σε 9 περιπτώσεις, εκ των οποίων 9 ήταν πτηνά και 202 λοιπά ζώα, μεταξύ των οποίων ήταν γεράκια, πρόβατα, κουκουβάγιες, περιστέρια, σκύλοι, κριάρια, κουνέλια, φίδια, χελιδόνια και χοίροι. 

Πίνακας 1

Συνέπεια των συμβάντων ήταν ο τραυματισμός 9 ζώων σε 9 περιπτώσεις-συμβάντα και ο θάνατος άλλων 31 περίπου ζώων σε 17 περιπτώσεις-συμβάντα, όπως φαίνεται αναλυτικά στον Πίνακα 2.
Πίνακας 2 

Όπως έχει διατυπωθεί και σε άλλο σχετικό άρθρο, σύμφωνα με το άρ. 1 §1 περ. α΄ του Ν. 3511/2006 (ΦΕΚ 258/τ. Α΄), ως αντικ/κε από το άρ. 63 του Ν. 4249/2014 (ΦΕΚ 73/τ. Α΄) «Το Πυροσβεστικό Σώμα … έχει ως αποστολή: α. Την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως, του δασικού πλούτου της Χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και λοιπών καταστροφών.». Ως φυσικό περιβάλλον ορίζεται το συνονθύλευμα όλων των ζωντανών οργανισμών και της άβιας ύλης που βρίσκονται με φυσικό τρόπο στη Γη. Επομένως, αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος είναι και η προστασία των ζώων, όπως ο απεγκλωβισμός ζώων από δέντρα, αυτοκινητοδρόμους και φρεάτια υδροσυλλεκτών και αγωγούς ομβρίων υδάτων, αλλά κι από κάθε άλλο χώρο που υπάρχει πιθανότητα να παγιδευτούν ή να κινδυνεύσουν. Έτσι, οποιαδήποτε άρνηση παροχής βοήθειας ΠΡΕΠΕΙ να καταγγέλλεται στις προϊστάμενες υπηρεσίες του Αρχηγείου του Π.Σ.

Ο Διαχειριστής
Δρίβας Ευάγγελος

Για οποιαδήποτε άλλη απορία απευθυνθείτε στην ομάδα, σελίδα & blog Report animal abuse - Καταγγελίες για κακοποίηση ζώωνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.