Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Αποστολή της Πυροσβεστικής η παροχή βοήθειας σε ζώα

 (Πηγή φωτογραφίας: www.dailymail.co.uk )

Σύμφωνα με το άρ. 1 §1 περ. α΄ του Ν. 3511/2006 (ΦΕΚ258/τ.Α΄), ως αντικ/κε από το άρ. 63 του Ν. 4249/2014 (ΦΕΚ73/τ.Α΄) «Το Πυροσβεστικό Σώμα … έχει ως αποστολή: α. Την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως, του δασικού πλούτου της Χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και λοιπών καταστροφών.». Ως φυσικό περιβάλλον ορίζεται το συνονθύλευμα όλων των ζωντανών οργανισμών και της άβιας ύλης που βρίσκονται με φυσικό τρόπο στη Γη. Επομένως, αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος είναι και η προστασία των ζώων, όπως ο απεγκλωβισμός ζώων από δέντρα, αυτοκινητοδρόμους και φρεάτια υδροσυλλεκτών και αγωγούς ομβρίων υδάτων, αλλά κι από κάθε άλλο χώρο που υπάρχει πιθανότητα να παγιδευτούν, κάτι που επιβεβαιώθηκε κι από τον Δ/ντή της Νομικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου του Π.Σ., καθώς δεν ορίζεται κάπου σαφώς. Έτσι, οποιαδήποτε άρνηση παροχής βοήθειας ΠΡΈΠΕΙ να καταγγέλλεται.
Στην περιοχή του Νομού Αττικής και κυρίως των Αθηνών δραστηριοποιείται η Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων - Ε. Μ. Α. Ζ., που αποτελεί οργανωμένη δομή, αποτελούμενη από εθελοντές. Σκοπός της ίδρυσης, καθώς και της δράσης της μονάδας είναι η έρευνα, η διάσωση, ο απεγκλωβισμός ζώων, ήμερων και "άγριων" ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, των οποίων η ζωή βρίσκεται σε επικείμενο, έμμεσο ή άμεσο, κίνδυνο χωρίς να μπορούν να διασωθούν από μόνα τους, να βρουν μια διέξοδο διαφυγής χωρίς την ανθρώπινη παρουσία και συνδρομή. Αυτή την περίοδο η εν λόγω ομάδα δεν δραστηριοποιείται λόγω οικονομικών δυσχερειών και χρειάζεται άμεσα την στήριξή μας.

Παρακάτω παρατίθενται κάποια στατιστικά στοιχεία σχετικά με την παροχή βοήθειας σε ζώα από την επίσημη ιστοσελίδα του Π.Σ. www.fireservice.gr με παροχή βοήθειας σε 1.766 περιπτώσεις το 2015:


Ο Διαχειριστής
Δρίβας Ευάγγελος

Για οποιαδήποτε άλλη απορία απευθυνθείτε στην ομάδα, σελίδα & blog Report animal abuse - Καταγγελίες για κακοποίηση ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.