Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

"Αρμόδιες αστυνομικές & λοιπές υπηρεσίες για καταγγελίες που αφορούν ζώα (emails)" Πρέπει να γίνει σαφές ότι η κακοποίηση ή απόπειρα κακοποίησης ζώων συντροφιας, ενεργητική (δείτε ΕΔΩ) ή παθητική (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ),  είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενο ποινικό αδίκημα και πλημμέλημα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός -1- έτους, με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ και με διοικητικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ. Σε περίπτωση που διαπιστώνετε ότι μέσω διαδικτύου προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο), όπου επιδεικνύονται θηράματα ή λαβωμένα ζώα ή προβάλλεται κακοποίηση/ θανάτωση ζώων ή μια ηλεκτρονική δημοσίευση, όπου δηλώνεται η πρόθεση για επικείμενη βλάβη προς ζώο ή ζώα, παράνομη πώληση ή άσκοπή γέννα σκύλου με σκοπό την αποκόμιση χρηματικού οφέλους, πρέπει να ενημερώνετε ΠΑΝΤΑ τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές. Στην περίπτωση, δηλαδή, που η πράξη τελείται με μέσο το διαδίκτυο, αρχικά ενημερώνετε τη:
1.)Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
            Σε περίπτωση που το αδίκημα τελείται σε οποιοδήποτε φυσικό χώρο οφείλετε ΠΑΝΤΑ να λαμβάνετε φωτογραφίες ή βίντεο των συνθήκων διαβίωσης του ζώου/ζώων και την κατάσταση την οποία βιώνει. Με ατομική ευθύνη του κάθε μάρτυρα ΔΕΝ πρέπει να δημοσιεύονται ληφθείσες φωτογραφίες, όπου εμφαίνονται πρόσωπα ή διευθύνσεις κατοικίας ή τηλεφωνικοί αριθμοί ή άλλα αναγνωριστικά σημεία, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να γίνει πρόδηλη η ταυτότητα του δράστη, καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει στη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων του Ν. 2472/1997. Εν συνεχεία, εφόσον είμαστε σίγουροι για την υποβολή μήνυσης και ότι με αυτόν τον τρόπο πρέπει να επέμβουν οι αρχές άμεσα, μεταβαίνουμε από κοινού με άλλους μάρτυρες στο Α.Τ. του τόπου συμβάντος ή σε οποιοδήποτε άλλο και συγκεκριμένα στον Αξιωματικό Υπηρεσίας, εάν πρόκειται για ενεργητική ή παθητική κακοποίηση, και απαιτούμε να ληφθεί ένορκη εξέτασή μας και να σχηματισθεί δικογραφία.
Σε περιπτώσεις που η ζωή του ζώου δε βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο μπορούμε, είτε να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές με έγγραφη επιστολή μας στο Γραφείο Αστυνόμευσης κάθε Α.Τ., καθημερινές ημέρες και πρωινές ώρες, ή να αποστείλουμε ηλεκτρονική επιστολή (email) κατά σειρά στις κάτωθι προϊστάμενες των Α.Τ. αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να ασκηθεί πίεση για άμεση ενέργεια, σε περίπτωση που συναντήσετε κάποιο κώλυμα στο Α.Τ. ή επίσης για να εξοικονομηθεί πολύτιμος, για τη ζωή του ζώου, χρόνος:
2.)Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.: genast@astynomia.gr
3.)Εκάστη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, π.χ., Γ.Α.Δ. Αττικής, που θα βρείτε από τη λίστα εδώ:
4.)Εκάστη Διεύθυνση Αστυνομίας, π.χ, Δ/νση Αστυνομία Δυτικής Αττικής, που θα βρείτε ανοίγοντας την κάθε Γεν. Περ/κή Α.Δ. στην πιο πάνω επιλογή.
            Στις περιπτώσεις που διαπιστώνετε άθλιες συνθήκες σε δημοτικά κυνοκομεία, οφείλετε να αναζητάτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Δ/νσεων Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και να καταθέτετε ή να αποστέλλετε την επιστολή σας εκεί με ταυτόχρονη ενημέρωση στο Γραφείο του οικείου Περιφερειάρχη. Επιπλέον, σε περίπτωση παράνομου εμπορίου μπορείτε να αποστέλλετε την επιστολή σας και στο Σώμα Δίωξης Οικ/κού Εγκλήματος: secoff@sdoe.gr .

Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι μοναδική και μπορεί να ενέχει τροποποιήσεις ως προς τις ενέργειές μας. Δεν ψάχνουμε πάντα κάποιον άλλο να μας βγάλει από τη «δύσκολη» θέση, αλλά αναλαμβάνουμε την υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε μία ζωή, διότι μπορεί να είμαστε η μοναδική ελπίδα του.


Ο Διαχειριστής 
Δρίβας Ευάγγελος 

Για οποιαδήποτε άλλη απορία απευθυνθείτε στη σελίδα & blog "Report Animal Abuse Greece-Καταγγελίες Κακοποίησης Ζώων Ελλάδας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.