Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Δηλητηριάσεις σκύλων στο Ίλιον Αττικής

    (Φωτογραφία αρχείου)

     Η κοινωνία για άλλη μία φορά έδειξε το σκληρό και αποκρουστικό της πρόσωπο! Την 23/02/2016 ενημερώθηκα στην Υπηρεσία μου για ένα ακόμα δηλητηριασμένο σκύλο στο Ίλιον Αττικής και σε ένα οικόπεδο στην οδό Δραγουμάνου, όπου «συλλέκτρια» σκύλων, έχει συγκεντρώσει στο παρελθόν πάνω από τριάντα περίπου σκυλιά. Τα σκυλάκια στο παρελθόν ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, εντός κι εκτός του σπιτιού που βρίσκεται στο οικόπεδο, κάποια εμφανώς άρρωστα, κάποια αποστεωμένα και όλα σχεδόν μέσα σε πολλές ακαθαρσίες από περιττώματα και ούρα. Τα παράπονα των γειτόνων υπεράριθμα και χωρίς άδικο από τα γαυγίσματα και την έντονη δυσοσμία, με σχολείο να βρίσκεται σχεδόν απέναντι! 
     Αρχικά, την 23/02/2016 μία εθελόντρια από το Δήμο Καματερού που πηγαίνει στο εν λόγω σημείο συχνά για να ταΐζει τα σκυλιά που έχουν απομείνει εκεί, αλλά και τα αδέσποτα κουταβάκια εκτός και πέριξ του οικοπέδου, διαπίστωσε την ύπαρξη ενός νεκρού μαύρου μεγαλόσωμου σκύλου με αίμα να εξέρχεται από το στόμα του, αλλά και τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων που τάιζε να έχει περιοριστεί. Άμεσα, κάλεσε την Άμεση Δράση, η οποία διαπίστωσε τα ίδια και εν συνεχεία οι Αστυνομικοί ενημέρωσαν την Υπηρεσία μου κι εμένα προσωπικά για να επέμβω. Στο σημείο βρισκόταν μόνο το εν λόγω νεκρό σκυλί και κανένα άλλο εξωτερικά του κτηρίου ως δια μαγείας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, οι γείτονες φανέρωσαν την ηθική τους κι έδωσαν τη δική τους "λύση" στο "πρόβλημα"! Το άτυχο σκυλάκι, μετά από κουραστική για όλους μας διαδικασία για την λήψη του, καθώς βρισκόταν σε μη προσβάσιμο σημείο, ενώ η ιδιοκτήτρια δε συνεργαζόταν ιδιαίτερα, μεταφέρθηκε μερίμνη του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού με αρμόδιο συνεργείο στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για νεκροψία και λεπτομερή εξέταση.
     Σήμερα, 24/2/2016 προσήλθε εκ νέου η εν λόγω "συλλέκτρια" στο Α.Τ., όπου κατέθεσε εκ νέου, διότι πρωινές ώρες βρήκε ένα ακόμη σκυλάκι δηλητηριασμένο, το οποίο θα μεταφέρει η ίδια σε κτηνίατρο για νεκροψία. Σημειωτέον ότι το περασμένο Σάββατο βρέθηκε άλλο ένα σκυλάκι δηλητηριασμένο εκτός του οικοπέδου, το οποίο ο Δήμος Ιλίου απομάκρυνε για την αποφυγή εστίας μόλυνσης. Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω την κα Ζατέ Χριστίνα του Τμήματος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για την συνεργασία της με το Α.Τ. ΙΛΙΟΥ και μαζί μου, καθώς και για την στείρωση και σήμανση αρκετών ζώων από το εν λόγω σημείο. Αντίθετα, θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για το Δήμο Ιλίου που τέσσερα χρόνια μετά την υποχρέωση που επιβάλει ο Νόμος, δεν έχει ακόμη φροντίσει για τη δημιουργία σχετικού προγράμματος φροντίδας αδέσποτων ζώων. Σχηματίσθηκε δικογραφία για τη θανάτωση του ζώου κατά το άρ. 16 του Ν. 4039/12 ως τροπ. με άρ. 46 του Ν. 4235/14 κατ΄ αγνώστων, ελήφθησαν σχετικές καταθέσεις από τους μάρτυρες και διενεργείται σχετική προανάκριση με ταυτόχρονη ενημέρωση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, αρμόδιας για την προστασία των ζώων, κας ΜΑΚΡΗ. 

(Πηγή φωτογραφίας: zarpanews.gr)

Για οποιαδήποτε άλλη απορία απευθυνθείτε στην ομάδα & blog Report animal abuse - Καταγγελίες για κακοποίηση ζώων ( facebook.com/reportanimalabuse/ & reportanimalabusegreece.blogspot.gr/   ).